روزنامه العربی الجدید به نقل از منابع مصری مدعی شد که در روزهای آخر سال ۲۰۲۱ نشست " ارزیابی" در سطح اطلاعاتی میان ایران و مصر برگزار شد. این نشست برای بررسی و ارزیابی گامها و مطالبات متقابل میان دو کشور که در نیمه سال گذشته بر سر آنها توافق کرده بودند انجام شد.
این منابع تاکید کردند: درحال حاضر سخن گفتن درخصوص گامهای جدید در روابط میان دو کشور مطرح نیست و مسالهای که اکنون دو کشور بر سر آن توافق کردند عدم آسیب رساندن به منافع یکدیگر است.
این منابع در پاسخ به این سوال که با توجه به اظهارات دیپلمات های ایرانی در خصوص ایجاد ارتباط با قاهره آیا مصر قصد دارد که پرونده روابط با ایران را از سطح اطلاعاتی به سطح دیپلماتیک و مشخصا وزارت خارجه برساند تاکید کردند: روابط با ایران در سطح امنیتی محدود خواهد ماند و این یکی از پروندههای اساسی است که خود شخص عباس کامل، رئیس سازمان اطلاعات مصر بر آن نظارت دارد. همچنین دستورات شدیدی به تمام رسانه های مصری داده شده است که در رخدادها به ایران اهانت نشود و تنها به جنبه خبری اکتفا کنند.
این منابع مصری یکی از برجسته ترین پرونده هایی که در نشست اخیر میان مسئولان ایرانی و مصری به آن پرداخته شد را پرونده یمن و کشتیرانی در تنگه باب المندب عنوان کردند و مدعی شدند که قاهره تاکید کرده تهران نباید در امنیت کشتیرانی در باب المندب خلل ایجاد کند.
در این راستا یک منبع دیپلماتیک مصری گفت: قاهره نسبت به اظهارات آمریکایی و بین المللی درخصوص هدف قرار گرفتن امارات از سوی حوثی ها ابراز رضایت کرد زیرا آن ها به عدم دخالت ایران در این حملات اشاره کردند و در غیر این صورت مصر در تنگنا قرار می گرفت.
این منابع همچنین مدعی شدند: پرونده اوضاع غزه و حمایت تهران از گروه های فلسطینی و در راس آن ها جنبش حماس و جنبش جهاد از دیگر مسائلی است که در دیدار مسئولان ایرانی و مصری مورد بررسی قرار گرفت. مسئولان مصری خواستار هماهنگی با آن ها در این پرونده شدند زیرا قاهره درحال انجام وساطت میان گروه های فلسطینی و نیروهای اشغالگر هستند .
این منابع تاکید کردند که موضوع وجود شرکت های مصری در عراق و تسهیل فعالیت آن ها و همچنین ایجاد امنیت برای آن ها نیز مورد رایزنی قرار گرفت.
همچنین این منابع در ادامهتاکید کردند که مسئولان ایرانی در نشست اخیرا از عدم مشارکت مصر در هرگونه تحرکات علیه ایران در سطح منطقه تمجید کردند.
یکی از منابع خاطرنشان کرد: قاهره پیش از این اسرائیل را نصیحت کرد که اقدامات خشونت آمیزی علیه ایران مرتکب نشود زیرا این امر پیامدهایی برای تمام منطقه به دنبال خواهد داشت و همه کشورها توان تحمل آن را ندارند. مصر از اسرائیل خواست که از طریق راه های سیاسی فشار بیاورد و هیچگونه تنش نظامی ایجاد نکند.
این منابع مدعی شدند که قاهره علیرغم مخالفت با آن چه سیاست های توسعه طلبانه تهران در منطقه عنوان شده، از پیوستن به ائتلافات نظامی در منطقه استقبال نمی کند و مساله مهم برای کشور مصر در وهله اول عدم آسیب رساندن به منافع آن و در صورت امکان حمایت از منافع هم پیمانان خود از جمله عربستان است.
311311
ایسنا نوشت: یک روزنامه عربی به نقل از منابع مصری به آخرین تحولات روابط میان ایران و مصر پرداخت.